Wij, eigenaren Anuschka en Wim woonden in de Anna Paulownastraat tegenover het mooie pand dat nu ons hotel is. Wij waren op slag verliefd op het Anna Paulownaplein: de perfecte locatie om te ontspannen na een drukke werkweek. Op ieder moment van de dag is het plein mooi: bij ontbijt, koffie, lunch of diner en vrienden kwamen dan ook vaak langs om met ons te genieten van deze plek.

Nadat onze dochter Mila (2011) was geboren ontdekten wij, wandelend naar de binnenstad, de Paleistuin waar het heerlijk toeven is; met de tram/bus ben je binnen 10 minuten op het strand en ook alle bezienswaardigheden van de stad zijn gemakkelijk bereikbaar.

Anuschka is 16 jaar mode-inkoopster geweest, reisde voor het werk naar Portugal, Turkije, Marokko, Mauritius, New York, Hong Kong, China, India, Bangladesh en verbleef daar in grootschalige luxehotels. Maar behoefte ontstond aan kleinschalige persoonlijke en huiselijke hotels.

Wim was zelfstandig ondernemer als interieurbouwer. Hij maakt met passie alle soorten meubels en keukens op maat. Hij houdt van pure natuurlijke materialen en heeft oog voor details.

In Brugge heeft Wim’s broer John B&B ‘Huis het Schaep’en is zus Sandra eigenaar van The Town House). De voorkeur voor gastronomie, hotellerie en gastvrijheid zit in de familie! Het begon bij Wim te kriebelen: zouden wij ook een B&B openen? Het oude kantoorgebouw aan het Anna Paulownaplein 3 leek uitermate geschikt en stond al 4 jaar leeg. Een geweldige locatie om eenboutique hotel te beginnen. Wim begon met plannen maken en tekenen.

Wij zijn voorstander van het hergebruik van materialen, vandaar de bar in restaurant Hortus uit recycled hout. Ook hebben we meubels en accessoires van Anuschka’s vader en die we hebben gekocht op vintage markten, opgeknapt voor hergebruik.

Na 8 maanden intensief verbouwen hebben we in mei 2015 onze eerste gasten mogen ontvangen.

We hopen je snel welkom te heten in ons Boutique Hotel La Paulowna.
Wim & Anuschka

WAT een fotoshoot voor bloemen? Ja natuurlijk kan dat ook. De suites zijn niet alleen geschikt voor een #maternityshoot of een #personalbranding want wij hebben zoveel leuke hoekjes.

De Indigo suite heeft naast denim details van mijn carriere bij @gstarraw ook veel Delfts blauw details die van mijn vader zijn geweest.

Hij heeft nooit ons hotel kunnen zien maar ik voel dat hij ✨ met ons mee kijkt.

📸 @studiobyliek
@tesselaaralstroemeria

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland
...

85 4

Finally versoepelingen per 5 Juni. Dus EINDELIJK kunnen alle diner tafels uit de suites!

We houden ons #staycation arrangement incl. diner en ontbijt dan ben JIJ in ieder geval verzekerd van een plek bij @bayonne_restobar op het terras of in het restaurant.

Eerlijk het was een aanslag op de kamers, dat dineren & ontbijten. 🥴

We hebben het altijd mooi opgedekt, bloemen, kaarsjes erbij mooie servetten.

Maar jeetje er zijn wat vlekken weggepoetst, ei, jus, rode wijn 🍷 vette take away tasjes op het tapijt. Er zijn ook heel wat glazen gesneuveld. Daarbij voordat je kon beginnen aan het schoon maken was je 15 minuten verder.

Al met al hebben we het beste ervan weten te maken.

3 Juni worden alle vloeren in suites compleet gereinigd en hierin investeren graag we want wij willen alleen het beste.

Geniet nog even van dit plaatje.
En we zien jullie graag op het terras of in het restaurant.

Liefs Anuschka & Wim
Mila Norah-Lee

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland
...

99 17

Ik ga op reis en ik neem mee..... Leuk spelletje dit doen we onderweg met de kids, een goede geheugen training.

Maar wanneer kunnen we weer normaal op reis? Er zitten versoepelingen aan te komen. Nog even wachten...... zucht.....

Wat neem jij behalve je paspoort, plattegrond, notebook en pen?

📸 @bydenize

#thehaguedaily #toeristineigenland #toeristineigenstad #vakantieinnederland #thenetherlands #denhaagcentrum
...

77 16

Het leven van een hotelier gaat niet over rozen🤪 Altijd wat te doen in ons hotel en daar hoort wassen en schoonmaken zeker bij, want hygiëne staat bij ons voorop, zelfs extra nu!
 
Natuurlijk worden bij ons de lakens en handdoeken na uitcheck altijd direct verschoond en gewassen op 60 graden en maken we alle oppervlakken extra schoon, inclusief een legio andere extra maatregelen om de gezondheid van onze gasten te waarborgen. Zo kan je alle extra Covid-19 maatregelen terugvinden op onze website.
 
Die wasmachine draait bij ons dus constant door en dan gaat het er weleens zo aan toe😊 Maar veel wasgoed betekent ook veel gasten en dat maakt ons extra blij!

Mogen wij binnenkort ook voor jou een wasje draaien? We doen het met liefde!

#persoonlijk #boutiquehotel #boetiekhotel #DenHaag #wasgoed #beddengoed #hygiene
...

260 47

Een leuk weetje over onze kamers is dat ze allemaal anders ingericht zijn door mij, Anuschka, met vintage meubels, vaak opgeknapt of zelf gemaakt door mijn man Wim.
 
Wij zijn groot voorstanders van recycling en hebben voor de inrichting veelal gebruik gemaakt van lokale materialen en meubels en accessoires gekocht op vintage markten, opgeknapt voor hergebruik.
 
Daarnaast vind ik het leuk om de kamers in te richten in verschillende thema’s, elk met een persoonlijk tintje, zoals deze denim neushoorn van G-star in de Indigo kamer, gecombineerd met reissouvenirs en Hollandse accessoires.
 
Mooie overblijfselen van mijn voorgaande carrière als mode-inkoopster bij verschillende retailers en dit stoere denim merk.
Dit maakt al onze 9 kamers weer anders en uniek! Welk thema is jouw favoriet?

#gstarraw #gstarrhino
#duurzaam #ecohotel #greenkeytravel #070
#persoonlijk #boetiekhotel #DenHaag #souvenirs #interieur #accessoires
...

130 25

Droom jij wel eens over het openen van je eigen B&B? Deze maand is het precies 6 jaar geleden dat wij onze droom konden verwezenlijken en @la_paulowna_boutique_hotel openden!
 
Samen met mijn man Wim droomde ik hier al jaren van. Wij woonden in de anna paulownastraat en wij keken uit op de perfecte locatie dit oude kantoor/bankgebouw, een historische pand, wat al 4 jaar leeg stond.

Na 8 maanden verbouwen konden wij in mei 2015 eindelijk onze deuren openen en de eerste gasten ontvangen in ons prachtige pand aan het Anna Paulowna Plein in Den Haag!
 
Elke suite is anders en met liefde ingericht en ook het uitzicht op ons gezellige plein verveelt nooit, zelfs niet na 6 jaar!

📸 @nappyc

#annapaulownaplein #jubileum #DenHaag #Nederland #perfectview
...

182 46

Ons zonnige terras is heel mooi ingericht door @bayonne_restobar chapeau!

Oker en Groene kussens, marmeren tafels, hoge tafels. Prachtige sfeer past precies bij ons.

Gisteren gingen ze van start en zat het terras de hele dag vol. Zo fijn dat ze eindelijk mensen kunnen verwennen.

Kom je straks ook langs voor een drankje en een hapje?

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland
...

287 47

Onze eye-catcher de trap, origineel uit 1910.

Als je die trap iedere dag beklimt blijf je lekker fit. Maar ook al beloop ik ze iedere dag, als ik boven kom ben ik buiten adem. Helemaal met mondkap dan ga ik bijna hyperventileren.

Toch moeten we altijd naar boven want daar is de opslag & het washok.

Ben jij fit of corona fit?

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland #hotelierlife
...

214 32

Iets te vieren, verwen jezelf, verras de ander en kom voor een #staycation naar ons. Net zoals @jurregeluk 🍀

Vandaag ben je echt jarig Jurre prachtige 29 ❤️ en gaan de terrassen speciaal voor jou open.

@dirk.hagenbeek gefeliciteerd met je allerliefste liefje! Hou de humor de spirit en hou elkaar vast.

Heel veel Liefs uit Den Haag Anuschka & extra veel van Mila

#ietstevieren #bijzonderplekje #bijzonderovernachten #verjaardagscadeau #coronafeestje #denhaagcity #zeeheldenkwartier #stadswandeling070
...

129 8