Wij, eigenaren Anuschka en Wim woonden in de Anna Paulownastraat tegenover het mooie pand dat nu ons hotel is. Wij waren op slag verliefd op het Anna Paulownaplein: de perfecte locatie om te ontspannen na een drukke werkweek. Op ieder moment van de dag is het plein mooi: bij ontbijt, koffie, lunch of diner en vrienden kwamen dan ook vaak langs om met ons te genieten van deze plek.

Nadat onze dochter Mila (2011) was geboren ontdekten wij, wandelend naar de binnenstad, de Paleistuin waar het heerlijk toeven is; met de tram/bus ben je binnen 10 minuten op het strand en ook alle bezienswaardigheden van de stad zijn gemakkelijk bereikbaar.

Anuschka is 16 jaar mode-inkoopster geweest, reisde voor het werk naar Portugal, Turkije, Marokko, Mauritius, New York, Hong Kong, China, India, Bangladesh en verbleef daar in grootschalige luxehotels. Maar behoefte ontstond aan kleinschalige persoonlijke en huiselijke hotels.

Wim was zelfstandig ondernemer als interieurbouwer. Hij maakt met passie alle soorten meubels en keukens op maat. Hij houdt van pure natuurlijke materialen en heeft oog voor details.

In Brugge heeft Wim’s broer John B&B ‘Huis het Schaep’en is zus Sandra eigenaar van The Town House). De voorkeur voor gastronomie, hotellerie en gastvrijheid zit in de familie! Het begon bij Wim te kriebelen: zouden wij ook een B&B openen? Het oude kantoorgebouw aan het Anna Paulownaplein 3 leek uitermate geschikt en stond al 4 jaar leeg. Een geweldige locatie om eenboutique hotel te beginnen. Wim begon met plannen maken en tekenen.

Wij zijn voorstander van het hergebruik van materialen, vandaar de bar in restaurant Hortus uit recycled hout. Ook hebben we meubels en accessoires van Anuschka’s vader en die we hebben gekocht op vintage markten, opgeknapt voor hergebruik.

Na 8 maanden intensief verbouwen hebben we in mei 2015 onze eerste gasten mogen ontvangen.

We hopen je snel welkom te heten in ons Boutique Hotel La Paulowna.
Wim & Anuschka

Heb jij je #staycation al geboekt? 3-gangen diner op de suite van @bayonne_restobar

We hebben nog maar 1 suite beschikbaar. Kom jij naar ons toe op het mooiste #annapaulownaplein van #denhaag ?

🎥 @joysje0
Model/Vriendin @authenticchica
...

75 23

Hey jij daar, ja jij! Kom je logeren in de Royal Suite? LAST MINUTE staycation deal, Eat Sleep Breakfast.

Je kans om uiteten te gaan (in room dining) @bayonne_restobar 3 gangen diner met opgemaakte borden en vers ontbijt. Voor €132,50 per persoon.

Helaas net een annulering vanwege corona vandaar deze unieke kans.

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland #staycation
...

161 61

FEITJE - wie is ANNA PAULOWNA (1795 – 1865): EEN ROMANOV IN DE LAGE LANDEN. Anna Paulowna was het achtste kind van de Russische tsaar Paul I van het huis Romanov (Paulowna betekent dochter van Paul). Haar vader was een zwakke tsaar die, toen Anna 6 jaar was, bij een militaire coup om het leven is gekomen. Anna groeide op in de uitbundige rijkdom van de Romanovs. Zij kreeg een gedegen opleiding. Ze sprak en schreef vloeiend Russisch, Frans en Duits en was ook goed in wis- en natuurkunde.

Anna was 14 jaar oud toen keizer Napoleon Bonaparte, om de banden tussen Frankrijk en Rusland aan te halen, een huwelijksaanzoek heeft gedaan. Dit is door tsaar Alexander, de broer van Anna die zijn vader was opgevolgd, afgewezen onder het voorwendsel dat zijn zusje nog te jong was. In werkelijkheid wilde hij Anna niet laten trouwen met “zo’n monster voor wie niets heilig is”. Anna zelf voelde er trouwens ook niets voor.

Dat lag anders bij kroonprins Willem van Oranje, de latere koning Willem II. Die was bevriend met tsaar Alexander en had in de slag bij Waterloo, waar Napoleon definitief was verslagen, een rol gespeeld. Na onderhandelingen over het geloof (Anna mocht Russisch-orthodox blijven, maar de kinderen zouden Nederlands Hervormd worden opgevoed) werd een huwelijk overeengekomen. Op 21 februari 1816 trouwen ze in Sint-Petersburg gevolgd door een paar maanden van feesten, parades, bals en diners (soms met meer dan duizend gasten).

In augustus komt het paar in Nederland aan. Anna neemt een heleboel mee uit Rusland. Honderd kisten met kleding, juwelen, siervoorwerpen, Russisch-orthodoxe religieuze attributen, etc. Ze liet in ieder paleis waarin ze woonde een Russisch-orthodoxe kapel aanleggen en ze nam ook Russisch-orthodoxe priesters mee.

Het was wel wennen voor Anna. Als Romanov was zij de enorme rijkdom, pracht en praal van het Russische tsaristische hof gewend. De sobere, calvinistische levensstijl hier, stak daar enorm tegen af. Bovendien was de afstand tussen de tsaar en het volk vele malen groter dan die tussen vorst en volk in Nederland.
..... vervolg in volgend commentaar......

#nederland
#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag
...

118 15

Kijk al 111 jaar oud en gebouwd als bank! De kluis is nog intact. Leuk om te bekijken als je naar de wc gaat bij @bayonne_restobar

Kinderen denken vaak dat het een gevangenis is.

Wij hebben het 6 jaar geleden een nieuwe bestemming gegeven, het was ik vertrek in eigen straat, want we woonden aan de overkant.

📸 @authenticchica

#historie #1910 #bank #boutiquehotel #familybusiness #hotel #annapaulownaplein #smallbusinessowner #supportlocalbusiness #supportlocal #denhaag #070 #nederland #mooisteplekjevannederland #bijzonderovernachten #citytrip #romantischovernachten
...

186 26

Goedemorgen Nederland 🇳🇱 hier kan je rustig wakker worden met een ontbijt op bed. Lekker naar buiten kijken op ons zonnige plein.

Rebecca is een succesvol fotograaf, drukke zelfstandige ondernemer, moeder van 2 en CEO van Bout BV 🤣

Een nachtje weg gunde @rebecca.bout haarzelf na 7 jaar, gun jij dit jezelf ook?

📸 @bydenize ism @bylizgroen

#lapaulowna #historisch #boetiekhotel #hotel #denhaag #nederland
...

133 19

Wil jij in een andere omgeving werken? Wij verhuren onze hotel kamers voor een werkdag voor €45 1p incl koffie, thee & water. Zonder gebruik van douche en bed.
.
Kom je ook een keer bij ons thuis werken? Boek dan via info@lapaulowna.com
.
Heerlijke lunch opties om de hoek!
.
📸 @authenticchica - Kom jij ook weer bij ons werken?
.
.
.
#thuiswerken #denhaag #hotelroom #boutiquehotel #070 #werkenvanuithuis #werkenaanjezelf #luxerysuites #werkenwerkenwerken #werkeninnederland #zuidholland #residentie #hofstad #thehague #nieuwwerken #andereomgevinginspireert #andereomgevinginspireert #andereomgeving #strongwificonnection
...

115 26

Happy Sunday! Vandaag rennen we keihard rond door het gebouw, groot FEEST want wij waren gisteren FULLY booked.
.
Zo fijn dat de weekenden weer aantrekken. Nu ook graag nog wat mensen doordeweeks. 🙏🏻
.
Horeca & Cultuur graag weer (half) open! #unlockdehoreca
.
Na bijna 365 dagen is dit niet meer vol te houden.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#lockdown2021 #lockfownlife #housekeepinghotel #hotelierlife #boutiquehotel #cleaningmotivation #ecohotel #denhaag #070 #denhaagcity #annapaulownaplein #citytrip #indigo #deltsblauw #designinterior #uniquehotels #familyhotel #familybusiness #smallhotel #greenkeyhotel
...

233 37

Naast hotelgasten hebben we het lekker druk met photoshoots deze week.
.
.
Wil je ook een photoshoot vraag dan naar meer info via DM.
.
.
.
.
📸 @roosjooren.photography
Model: @laviederoosaparis
.
.
#zwangerschapsshoot #zwangerschapsaankondiging #babymoon #emeraldsuite #denhaag #zwangerschapsshoot #photoshoot #maternityfoto #zwanger #070 #datecation #boutiquehotel #hotellife #zwangerschapsfotografie #denhaag #royalsuite #emerald #shootingday #gezinsuitbreiding #liefdeisalles
...

142 12

Babymoon een bijzonder moment wat je kan combineren met een #maternityshoot of #familyshoot om memories op een mooie manier vast te leggen.
.
Deze mooie mama gaat ieder moment haar 3e kindje zien. Wij zijn benieuwd naar het nieuws.
.
.
.
.
Wil je ook #bijzonderovernachten dan zien wij je graag.
.
.
.
#070 #denhaag #moederschap #fotoshootlocatie #citytrip #fotografie #nederland #locatieshoot #suites #zwanger #zwangerschapsaankondiging #zwangerschapsshoot #zwangerschapsfotografie #zwangerschapsfotograaf #zwangerebuik #mooiemomenten #memoriesforlife
...

81 21