Green Key Hotel

La Paulowna is een Green Key hotel

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor duurzaamheid, milieu en natuur. Deze vorm van bedrijfsvoering staat ook bij ons voorop. Wij zijn inmiddels trotse bezitter van het Zilveren Green Key-certificaat.

Wat betekent het Green Key keurmerk in de praktijk?

Belangrijk is dat onze gasten geen hinder ondervinden van de duurzame aanpassingen die we in het hotel doorvoeren. Deze aanpassingen zijn zeer divers en lopen uiteen van waterbesparende maatregelen tot het gebruik van fietsen, van sfeervolle ledverlichting tot het koken met biologische en seizoensgebonden producten. Daarnaast gebruiken we nu onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maken we gebruik van zeepdispensers in plaats van wegwerpverpakkingen en ook de brandblussers hebben een milieukeurmerk.

Duurzaam ondernemen

We hebben hard gewerkt om het Green Key certificaat te behalen. We hebben veel geïnvesteerd om aan de strenge milieu-eisen te voldoen. Maar achterover leunen doen we zeker niet, want ons hotel wordt met regelmaat gekeurd en we blijven streven naar nóg meer mogelijkheden om nóg meer resultaat te behalen.

Maar gastvrijheid en comfort zal altijd voorop staan. We gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag toch kunt genieten van een heerlijke, warme douche. Bovendien serveren we de smaakvolle Fairtrade koffie!

Our toilet paper

Tree-friendly; that’s how it should be. And that’s why we only use 100% recycled paper fibres for our toilet paper. So, no trees are felled, less water is used and carbon emissions decrease. Trees should simply be resplendent in nature, and not end up as a toilet roll in your bathroom. Besides, our toilet paper is very soft, super strong and just as good for you as it is for your wallet!