Welkom in Boutique Hotel
La Paulowna.

Ons hotel is gehuisvest in een voormalig bankgebouw. Na ingrijpende renovaties heeft het pand haar grandeur van het begin van de 20e eeuw weer terug. De vijf volledig gerenoveerde comfortabele suites zijn van alle moderne gemakken voorzien en hebben een eigen badkamer.
Door onze persoonlijke service laten we het onze gasten aan niets ontbreken.
La Paulowna is meer dan alleen een bed and breakfast: het is uw thuis weg van huis!

La Paulowna ligt in het levendige Mesdagkwartier aan een van de mooiste pleinen van Den Haag; op steenworp afstand van het Vredespaleis en op loopafstand van de binnenstad, van Scheveningen en het strand en van de statige ambassadewijk. Er zijn veel musea in de directe omgeving: Panorama Mesdag, het Museum voor Communicatie, het Mauritshuis en het Gemeentemuseum. Ook het Noordeinde met de aantrekkelijke kunstgalerijen, is vlakbij. Te midden van deze attracties ligt ons Boutique Hotel aan het fraaie Anna Paulownaplein, waar genoeg parkeergelegenheid is.

La Paulowna is een plek waar toeristen en lokale bevolking elkaar treffen en door de centrale ligging kunt u op uw gemak genieten van een dagje Haagse en Nederlandse cultuur!

Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen!
Wim, Anuschka, Mila & Norah-Lee

TripAdvisor
Obligatie Maatschappij ‘Het Witte Kruis’

Hoe komt het Anna Paulownaplein aan zijn naam?

Het plein is vernoemd naar Anna Pavlovna Romanova (1795-1865), grootvorstin van Rusland. In 1816 trad zij in het huwelijk met kroonprins Willem II; bij zijn inhuldiging als koning in 1840 werd Anna Pavlovna koningin der Nederlanden.

In het Anna Paulownapark (het Anna Paulownaplein en directe omgeving) werden rond 1870 statige, ruime huizen voor de welgestelden gebouwd.  Vooral artsen en banken vestigden zich in deze wijk, die rond 1910 werd beschouwd als een van de mooiste plekjes van Den Haag. Later zijn er veel winkels gekomen in de Anna Paulownastraat en op het Anna Paulownaplein.